Proodoss is een modern beloning- en performance developmentsysteem om te waarborgen dat medewerkers zich gewaardeerd voelen en zich kunnen ontwikkelen. Proodoss biedt een flexibel en marktconform salarismodel om iedereen de juiste, eerlijke beloning te geven. Heb je het gevoel dat salarissen in je organisatie (deels) willekeurig worden bepaald? Met Proodoss kun je daar definitief een einde aan maken.

Proodoss helpt jou om: 

Zo is altijd inzichtelijk waar een medewerker staat in zijn ontwikkeling, wat er voor nodig is om te kunnen groeien en wanneer iemand het maximale uit zijn competenties haalt. Alles in één platform: zo zie je simpelweg meer.

Want, wat doe je als een medewerker zegt dat hij of zij elders mee kan verdienen? Met onze Baarda Salary Standard kun je reageren op basis van feiten, niet op basis van gevoel.  

Het platform in het kort 

Proodoss is het digitale platform van Bureau Baarda. In dit platform vind je de complete toolset om tot een helder, transparant en motiverend ontwikkelings- en beloningsbeleid te komen. Voor jou als werkgever of HR-professional betekent dit dat je een medewerker altijd kunt vertellen:

Als onderdeel van Proodoss implementeer je Model Baarda binnen jouw organisatie, inclusief de Job & People Matrix, de Baarda Performance Indicator, Baarda Job Profiler, Baarda Salary Standard, toetsingsmethoden en het stellen en monitoren van individuele doelen en ambities. Proodoss is een totaaloplossing van zeer hoogwaardige professionele kwaliteit.

Job & People Matrix 

De Job & People Matrix bestaat uit volledig op jouw organisatie toegespitste performance profiles (functies of rollen) en een salarisstructuur. Zeer geschikt voor alle soorten organisaties, niet in de laatste plaats die zijn gebaseerd op zelfsturing.

Aan de hand van een korte leergang ben je zelf in staat deze matrix samen te stellen. De Job Matrix geeft inzicht in performance profiles, ontwikkelmogelijkheden, groeipaden en ook het salarisperspectief.

Met de People Matrix kun je in één oogopslag zien hoe de kwaliteiten van je medewerkers zijn verdeeld over de organisatie, zodat je weet waaraan in je bedrijf een tekort of juist een overvloed is.

Baarda Performance Indicator 

Met de Baarda Performance Indicator (BPI) toets je met digitale vragenlijsten eenvoudig de toegevoegde waarde van medewerkers. Dit gaat via diverse vragenlijsten van 20 vragen. Als resultaat krijgt de medewerker direct concrete leerdoelen aangereikt om te werken aan haar of zijn ontwikkeling. Je kunt de toetsen eenvoudig uitzetten (in 360), vergelijken, monitoren en herinneren.

Zo maak je met heldere methodes inzichtelijk waar iemand staat. Duidelijk, transparant en eerlijk. 

Ambities

Elke medewerker heeft ambities. In Proodoss kan iedereen zelf ambities of leerdoelen aanmaken. Dit zorgt ervoor dat jullie gericht, continu en transparant werken aan verbetering. Ook legt het de regie bij medewerkers zelf, zodat zij zelf de verantwoordelijkheid nemen voor groei en ontwikkeling. HR, leidinggevenden en talent coaches hebben een overzicht in de voortgang van de ambities.

Coachen 

Een medewerker groeit beter met een coach. Dat kan een leidinggevende zijn, maar ook een directe collega. Iemand waarvan de medewerker kan leren. Dat leggen we vast in het onderdeel coachen. 

Reflecties 

Jaarlijks of desgewenst frequenter halen we het net op en kijken wat er aan ambities is gerealiseerd. Niet om af te rekenen, maar om de juiste keuzes te maken ten aanzien van de periode die voor ligt. Immers, we willen weten wat iemand nog succesvoller kan maken. Want, dit is precies waar feed forward voor is bedoeld.

Ondersteuning door onze adviseurs

De implementatie van Proodoss komt met een cursus, waarmee je helemaal wegwijs wordt gemaakt in het systeem. Daarnaast kun je via het online systeem 24 uur per dag je vragen aan ons stellen. Heb je een complexer vraagstuk? Dan staan onze adviseurs voor je klaar.